Ohjeet & Säännöt

Myyntipaikan varaaminen

 • Pöydän voit vuokrata käymällä paikan päällä / soittamalla numeroon 044 3262 878 / laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@kirpputoriaarrekammio.fi / Facebookissa.
 • Vuokra-aika on viikko, eli 6 aukiolopäivää, eli jos olet varannut myyntijakson keskiviikolle, se alkaa keskiviikkona klo 10:00 ja päättyy seuraavan viikon tiistaina klo 17.00 (lauantaisin klo 14.00). Jos liike on suljettu esimerkiksi pyhäpäivien takia, niitä päiviä ei lasketa myyntipäiviksi, vaan ne korvataan.
 • Voit tuoda tavarat myyntijakson alkua edeltävänä päivänä klo 17-18.00 (lauantaisin klo 14-15.00)
 • Vuokrasopimus tehdään tietylle ajalle (vähintään viikko) tai toistaiseksi voimassa olevaksi. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus sopii hyvin, jos et ole vielä varma, kuinka pitkäksi ajaksi haluat myyntipöydän vuokrata. Silloin sitoudut ilmoittamaan 1-2 päivää ennen myyntijakson päättymistä, haluatko jatkaa vuokraamista vai et. Jos ilmoitusta ei tehdä, perimme seuraavan viikon maksun normaalisti. Ilmoituksen voi tehdä vaikka tekstiviestillä.
 • Pöytävuokra maksetaan etukäteen viikko kerrallaan. Seuraavat viikot voi vähentää myynnistä.
 • Varattu myyntipöytävuokraus on peruttava vähintään 2 päivää ennen myyntijakson alkamista, muussa tapauksessa veloitamme myyntijaksosta normaalin hinnan.
 • Pöydän vuokra-aika alkaa kello 10.00 sovittuna päivänä ja päättyy viimeisenä vuokrapäivänä kello 17.00 (lauantaina klo 14.00) Jos pöytää ei ole tyhjätty vuokra-ajan loppumiseen mennessä, tyhjennetään pöytä liikkeen toimesta, josta perimme 10 € maksun.

Myyntijakson päättyminen

 • Tarkista, ettei tavaroitasi ole hintalaputtomien tavaroiden joukossa.
 • Ilmoita kassalla, kun tulet tyhjentämään pöytäsi.
 • Rahojen tilitys suoritetaan myyntijakson päätyttyä. Jos tilanne sallii, voit pyytää tilitystä myös kesken myyntijakson. Voit vastaanottaa rahat joko pankkitilille tai käteisellä.
 • Tarkista tilitys aina heti sen saatuasi. Emme korjaa myöhemmin ilmenneitä epäkohtia.

Myytävät tavarat ja hinnoittelu

 • Myyntipöydän vuokraaja vastaa itse myytävistä tavaroistaan.
 • Kirpputori ei korvaa varastettuja, rikkoutuneita tai kadonneita tuotteita esimerkiksi varkaustilanteen, tulipalon, murron tai ilkivallan yhteydessä.
 • Tupakka- ja alkoholituotteiden, elintarvikkeiden ja loukkaavan materiaalin ja laittomien tuotteiden myynti on kielletty. Sijoita terävät tavarat ylähyllylle tai vitriiniin.
 • Myytävien tuotteiden tulee olla puhtaita ja ehjiä. Jos tuotteessa on jokin vika, siitä on ehdottomasti ilmoitettava tuotteen hintalapussa!
 • Jos tuot myyntipaikalle jotain arvokkaampaa, ilmoitathan siitä kirpputorin henkilökunnalle. Näin tuotetta seurataan ja jos pahimmassa tapauksessa varkaus tapahtuu, sen voi selvittää valvontakameroista.
 • Kirpputorilla on oikeus poistaa sääntöjen vastaiset tuotteet ilman erinäistä ilmoitusta.
 • Hintalappuun tulee merkitä selkeästi paikkanumero, hinta (ja tuotekuvaus).
 • Varmista, että hintalappu on kunnolla kiinni tuotteessa.
 • Jos haluat laittaa myyntipaikkasi tuotteet esimerkiksi -30%, -50 % tai -70% alennukseen, ilmoita siitä kassalle. Saat kassalta alennuskyltin, joka kiinnitetään myyntipaikkaasi.

Vinkkejä myyntiin:

Valitse myyntipaikka tuotteiden mukaan: jos sinulla on myytävänä vaatetta sekä tavaraa, ota hyllyt+tanko myyntipaikka (22€/vko), jos
sinulla on enemmänkin vain vaatetta, kannattaa varata
vaaterekkipaikka (15€/vko). Jos sinulla on enemmänkin tavaraa
kannattaa varata hyllypaikka (15€/vko). Jos tavaraa ei ole niin
paljoa, kannattaa harkita pikku hyllyä (12,50€/vko). Hintaan kuuluu siivouspalvelu, eli kaikki myyntipaikat järjestellään kirpputorin toimesta muutamia kertoja päivässä.

Ennakoi: sesonkituotteet menee parhaiten kaupaksi hyvissä ajoin ennen sesonkia. Esimerkiksi talvivaatteita kannattaa ruveta myymään jo syys-lokakuussa, sillä viimeistään marras-joulukuussa ne ovat jo alennuksessa kaupoissa. Kesävaatteiden myynti kannattaa aloittaa huhti-toukokuussa, heinäkuussa ne ovat jo -70% alennuksessa vaatekaupoissa.

Pese vaatteet ja tekstiilit ennen myyntiin tuontia. Rikkinäisiä
tuotteita on turha laittaa myyntipaikkaa täyttämään.

Tee selkeät hintalaput ja varmista että ne pysyvät hyvin kiinni
tuotteessa.

Kiinnitä pöytään lappuun, missä lukee mitä pöydässä on myynnissä.
Esimerkiksi 56-80cm vaatteita tytölle tai vaatteita koossa XS-S.

Voit jakaa pöydän myös kaverisi kanssa, jos tavaraa ei ole niin
paljoa. Saatte molemmat omat henkilökohtaiset numerot, johon myynnit lyödään.

Myyntiä voi vilkastuttaa alennus-lapulla. Kassalta saat lapun haluamallesi alennus-prosentille, esimerkiksi -30% / -50% / -70%. Jos sinulla on esim. kuukauden myyntijakso, ja haluat laittaa alennuksen viimeisillä päiville, jotta pääset mahdollisimman paljosta tavarasta eroon, kannattaa laittaa alennus vaikka jo viikkoa ennen myyntijakson loppua.

Jos sinulla on paljon myytävää, ota suosiolla pitempi myyntijakso.
Älä täytä paikkaasi liian täyteen, vaan täydennä sitä pitkin
myyntijaksoa.

Paksummat takit ja pitkät juhlamekot voi laittaa kirpputorin seinällä
olevaan niille varattuun tankoon esille.

Korut kannattaa pakata pieniin minigrip-pusseihin. Näin hintalappu on helpompi kiinnittää ja korut ei sotkeudu toisiinsa tai parit huku
toisistaan.

Merkitse verhoihin, pöytäliinoihin ym. (isoihin) kankaisiin mitat ja pakkaa siististi esim. narulla. Näin ostaja näkee heti koon, eikä
pakettia tarvitse turhaan aukoa.